Brabus ”klär upp” nya generation CLS

 

Den andra generationen Mercedes CLS är här och BRABUS har redan ett komplett tuning program för den nya fyra-dörrars coupén .

Sportig och elegant design i kombination med aerodynamisk effektivitet är kännetecknet för Brabus. Alla aerodynamiska delar har utvecklats i en vindtunnel och den nya framspoilern som monteras direkt på standard stötfångaren minskar betydligt lyft av framaxeln vid höga hastigheter.
Framspoilern har distinkta luftintag med lodräta LED-varselljus som finns i antingen mörk eller kromad-ring design. Förutom framspoilern så finns det en bakspoiler med en central reflektor och sidospoilers med integrerade entré lampor som aktiveras av fjärrkontrollen eller dörrhandtaget. Utöver det så erbjuds avgassystem med fyra slutrör, olika motortrim bland annat Brabus Eco PowerXtra ( för mer info läs tidigare inlägg). 

Ett viktigt bidrag till kostymen är Brabus fälgar, du kan välja mellan 6 olika modeller och 4 olika storlekar allt från 17 till 20 tum. Det senaste bidraget till fälgprogrammet är BRABUS Monoblock F i antracit ”Liquid Titanium” finish. Den största möjliga storleken är 255/30  20 fram och 305/25  20 för bakaxeln.
I samarbete med Bilstein har man utvecklat sportfjädrar som sänker bilen med 30 millimeter. För de CLS modeller som är utrustade med luftfjädring ”Airmatic” sänker Brabusmodulen bilen med cirka 35 millimeter. Man kan vidare individualisera bilen med olika interiör val så som Brabus sportratt, pedaler,belysta instegslister, kolfiber paneler och helt omsydda stolar med högsta kvalitén på lädret ”Mastik Leather”.